Anoniem bellen

Je kan natuurlijk anoniem willen bellen omdat je niet teruggebeld wil worden. Anoniem bellen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld als je iemand eens goed de waarheid wil vertellen of als je een grapje wilt uithalen. Of om te voorkomen dat als je belt, bij nummerherkenning, er niet opgenomen wordt. Als je vermoedt dat expres niet wordt opgenomen zodra je belt (bijvoorbeeld als je nog geld krijgt van iemand of andere afspraken niet nakomt), kun je anoniem bellen om te zien of dat helpt. Of als je een geheim nummer hebt en je wilt dit nummer niet zomaar aan iedereen geven, maar wel iedereen kunnen bellen.

Anoniem bellen kan ook handig zijn voor een call center. Die werken vaak met een telefooncentrale. Het nummer van de telefooncentrale hoeft namelijk lang niet altijd hetzelfde nummer te zijn van de callcenter medewerker die jou belt. Om te voorkomen dat je een verkeerd nummer terugbelt, wordt er dus anoniem gebeld. Wil je erachter komen wie heeft gebeld typ het telefoonnummer in de zoekvenster om te achterhalen wie gebeld heeft.

Sommige mensen hebben een hekel aan anonieme bellers en nemen daarom dan ook nooit op. Andere mensen zijn juist nieuwsgierig als er door een onbekende gebeld wordt en nemen daarom juist op.

Anoniem bellen instellen

Eenmalig anoniem bellen op je vaste lijn verschilt per provider. Toets de volgende combinatie in gevolgd door het telefoonnummer dat je wil bellen:

KPN: *31* (telefoonnummer)
Tele2: *31*(telefoonnummer)#
UPC: *31 (telefoonnummer)
Anoniem bellen vast instellen op je vaste lijn:
Vraag ‘anoniem bellen’ aan bij je telecomprovider.

Eenmalig anoniem bellen met je mobiele telefoon
Toets de volgende combinatie in gevolgd door het telefoonnummer dat wil bellen:

Toets in je mobiel: #31#
Toets het gewenste telefoonnummer in
Voorbeeld: #31#0612345678
Anoniem bellen vast instellen op je mobiele telefoon:

Standaard
1. Instellingen
2. Toepassingen
3. Oproepen
4. Alle Oproepen
5. Mijn nummer tonen
6. Selecteer “verbergen”.

Smartphone
1. Instellingen
2. Oproepen
3. Extra Instellingen
4. Beller-id
5. Selecteer “nummer verbergen”.

Plaats een reactie