Gratis anoniem surfen

Wil je gratis anoniem surfen? Dan is heel eenvoudig, zodat niemand kan achterhalen waar je bent geweest of wie jij bent. Het is echter van belang om er rekening mee te houden dat niet alle methoden individueel goed werken, waardoor het verstandig is om deze met elkaar te combineren.

IP-adres verhullen

Wil je bijvoorbeeld anoniem surfen door gebruik te maken van een privemodus in jou browser? Onafhankelijk van de browser die je gebruikt en blijft je IP-adres toch gewoon prijsgeven, het lukt hiermee niet om deze te verbergen. Dit betekent dat er geen geschiedenis wordt bijgehouden van de pagina’s die je bezoekt, maar je wel degelijk met jou persoonlijke IP-adres pagina’s bezoekt. Dit betekent dat externe specialisten gemakkelijk na kunt gaan waar je bent geweest. Je kunt anoniem surfen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een proxy server.

Gebruik van een proxy server

De proxy server maakt het gratis anoniem surfen mogelijk, door je verbinding via een andere computer te laten lopen. Je krijgt op die manier het IP-adres van de proxy server, waardoor het niet meer na te gaan valt waar je zich bevindt. Je kunt gratis anoniem surfen door hier gebruik van te maken, maar houdt er dan rekening mee dat de snelheid van de verbinding vaak tegen zal vallen. Indien je gebruik maakt van een betaalde proxy server ligt de internetsnelheid hoger, maar betekent dit ook extra kosten om jou identiteit te kunnen verbergen.

Advertenties en aanbiedingen

Wist je bijvoorbeeld dat men het gedrag van jou op het internet gebruikt om aanbiedingen en advertenties te laten zien die je zo goed mogelijk aan zullen spreken? Je kunt de proef op de som nemen door de komende tien minuten te surfen naar een aanbieder van populaire merken. Blader door de verschillende producten, uiteraard met het gevoel dat je volledig anoniem bent. Niemand kan je zien, toch? Ga vervolgens eens wat websites bezoeken waar men advertenties laat zien. De kans is zeer groot dat je advertenties te zien krijgt voor de schoenen of kleding die je net bezocht heeft, dus zo anoniem was je blijkbaar niet.

Computer en iPad
Wil je gratis anoniem surfen en het liefst op de verschillende apparaten die je in huis hebt? Je kunt de beide tips zowel op de computer als op je iPad gebruiken. Gebruik je op de PC bijvoorbeeld IE, Edge of Chrome? Dan kun je daar gebruik maken van de privemodus en vervolgens surfen via een proxy server. Wil je anoniem op de iPad gebruik dan de privemodus van Safari de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Door de verschillende mogelijkheden te combineren kun je op een computer of iPad gratis anoniem surfen en zorg je ervoor dat je eenvoudig jouw identiteit kunt verbergen, zodat niemand jou zomaar na kan trekken of te volgen op het internet.

Plaats een reactie