Anoniem surfen op iPad

Anoniem surfen op iPad? Wil je anoniem surfen op je iPad, bijvoorbeeld om zonder dat iemand meekijkt een leuk cadeau voor je partner uit te zoeken, of om te surfen zonder dat iemand na afloop na kunt gaan waar je over bent geweest? We zetten een aantal praktische tips voor het anoniem surfen op een rij, waar je direct gebruik van kunt maken.

Gebruik van wachtwoorden

Je kunt allereerst anoniem surfen op je iPad door gebruik te maken van wachtwoorden. Dat klinkt wellicht logisch, maar je zou ook je voordeur niet wagenwijd openzetten op het moment dat je de belangrijke spullen eenmaal in de kluis hebt liggen. Zet een wachtwoord op de iPad en gebruik bijvoorbeeld ook op websites altijd degelijke wachtwoorden, die je eventueel in een speciale app op kunt slaan. Je kunt die app vervolgens versleutelen met een hoofdwachtwoord, dat je alleen daarvoor gebruikt.

Privémodus in Safari en proxy’s

Vervolgens kun je anoniem surfen op je iPad door bijvoorbeeld gebruik te maken van de privémodus in Safari. Je kunt Safari opstarten zoals je dat gewend bent, om vervolgens een nieuw tabblad aan te maken (in het overzicht van tabbladen). Klik daar op ‘Privé’, om over te schakelen naar de privémodus. Houdt er rekening mee dat de tabbladen in deze modus open blijven staan, dus sluit ze weer af nadat je klaar bent met surfen. Je kunt nog meer anoniem surfen op je iPad door gebruik te maken van proxy’s, zoals je dat ook op de computer kunt doen. Via de VPN Proxy Server software of app zorgt ervoor dat je een ander ip-adres hebt. Zelfs een ip-adres van een ander land kiezen is mogelijk. Surf anoniem naar de VPN-diensten voor een dubbellaags beveiliging.

Gebruik van Onion browser (tor)

Wil je volledig anoniem surfen op je iPad en ervoor zorgen dat werkelijk niemand na kan gaan waar je bent geweest? Maak dan gebruik van Onion, gebaseerd op het Tor-netwerk. Dit systeem bestaat oorspronkelijk voor militairen en ambassades, maar ook jij kan gebruik maken van de tor-client. Het systeem ligt de laatste tijd onder vuur, omdat ook pedofielen, criminelen gebruik maken van dergelijke anonieme diensten. Duizenden computers geven je signaal door, waardoor het onmogelijk is om na te gaan waar je zich precies bevindt en wie jij bent. Op die manier helpt Onion bij het nagenoeg anoniem surfen op de iPad. Echter, op de ICT afdeling en opsporing van de politie zijn tegenwoordig goed geschoold en wanneer je dergelijke anonieme diensten gebruikt voor criminele danwel illegale doeleinden is er zeker een pakkans. Immers, 100% anonimiteit garandeert niemand!

Plaats een reactie